מקימים אתר למסעדה? כך תדאגו שהוא יהיה מאובטח!

שוק המסעדות הוא שוק תחרותי מאוד, צפוף ולא קל. יש פרטי פרטים רבים לטפל בהם, גם בשוטף וגם בחשיבה האסטרטגית כללית. כיום, מסעדות מסוגלות להתחרות טוב יותר מבעבר תודות לעולם השיווק המודרני, כולל הקמת אתר בכדי להביא לקוחות חדשים. עם זאת, האתר איננו אלמנט של "שגר ושכח", אשר מקימים פעם אחת ואז שוכחים. הוא גם לא עניין של יצירת כמה עמודי מידע ולדאוג שהם יהיו זמינים לגישה באינטרנט. בין הפרטים החשובים שצריכים לתכנן וליישם באתר כזה, שמור מקום של כבוד לנושא האבטחה. מה זה אומר בפועל?

האתגר המתמשך של האבטחה

היכן שיש מחשוב, יש גם פרצות במחשוב ויש "האקרים" למיניהם. זו היא עובדת חיים ידועה, מזה שנים רבות. רוב הזמן עסקים לא נתקלים בכך אישית, אלא רק שומעים על כך אולי, פה ושם בחדשות. זה לא אומר שהם לא חשופים לסיכון כזה. עסק כגון מסעדה, אשר עסוק כאמור בפרטי הפרטים הרבים של המנהלות השוטפות, עשוי שלא לחשוב על כך בכלל. גם בתכנון הראשוני לקראת הקמת מסעדה, היבט האבטחה של המחשוב ושל האתר עשוי להישאר מעט בצד, אם הוא בכלל יקבל מענה. ישנם אמצעים זמינים לתת לכך מענה, כגון תוכניות DRP ו-BCP, אשר מסייעים להשיג זאת בצורה שיטתית ויסודית. אך בעלי מסעדות רבים לא מודעים לצורך ולכן, לא מגיעים בכלל ליישום הדברים. עשויה להיות דרך חשיבה כזו, אשר "תכניס אתכם לצרות" במוקדם או במאוחר: לא הייתה אצלנו שום תקרית אבטחת מידע משמעותית ולמה בכלל שהאקרים יתעניינו בנו? לכן חבל על הזמן והכסף להשקעה מיוחדת באבטחה! גישה זו מוטעית מיסודה. גוף בטחוני ישראלי ידוע, עשוי להיות על כוונת האקרים מסוימים דווקא בגלל פרסומו. אבל רבים אחרים, ייתקפו דווקא עסקים רגילים וקטנים, מתוך הנחה שהם לא טורחים להגן על עצמם היטב! התקפת סוחטה למשל, עשויה לשתק את האתר שלכם ובכך, לנטרל השגת לקוחות דרכו וגם לפגוע בכם תדמיתית. אפקט דומה, עשוי להתקבל עקב התקפת "מניעת שירות" (DDoS), אשר תפריע לגולשים להיכנס לאתרכם. יש דוגמאות רבות נוספות.

 

 

 

פתרונות לאתרים

כמה דוגמאות בולטות של פתרונות ענן לאבטחת אתרים, הן

  • DRP ו-BCP – שירותי עזר עבור התאוששות מהירה ממקרי כשל (Disaster Recovery Plan) ועבור הבטחת ההמשכיות העסקית (Business Continuity Plan).
  • גיבוי – שירותי עזר לגיבוי מסוגים שונים, של מידע ושל מערכות מחשוב לפי בחירתכם.
  • הגנה מפני מתקפות DDoS – הגנה ממתקפות מסוג Distributed Denial of Service. מתקפות אלה "מציפות" אתרים בפניות מלאכותיות. עם מערכת הגנה מתאימה בענן, לא תרגישו זאת בכלל.

היתרון בגישת הענן

צריכת פתרונות כאלה כשירות ענן, מפשטת את העניינים מבחינות רבות. בין השאר, ניתן להתחיל או להפסיק שימוש בשירות כזה בקלות וכך גם לגבי התאמתו לדרישותיכם וביצוע שינויים בהמשך. היבט משמעותי במיוחד, הוא שמשלמים על השירות באופן חודשי ובסכום נמוך יחסית. זאת, במקום רכישת ותחזוקת ציוד מחשוב בעצמכם, באופן פנימי בתוך העסק. בתור מסעדנים, בוודאי תשמחו שלא לעסוק יותר מדי בהיבטים טכניים כאלה.

מה עוד זמין?

אגב, חברת GNS מציעה שירותי ענן שימושיים נוספים. עבור אתר המסעדה תוכלו להיעזר למשל ב-Content Distribution Network, בכדי לשפר את ביצועי האתר. מעבר להיבט האתר, ישנם שירותי ענן כגון Virtual Private Servers, מערכות ERP וכן שירותי NOC (או Network Operations Center) תחזוקת שרתים ותמיכה טכנית.

לסיכום

אתר מאובטח מספק לכם את הראש השקט, להתמקד בניהול המסעדה עצמה, מתוך ידיעה שהאתר מוגן. אך הכל מתחיל ממודעות לאיומי האבטחה. לאחר מכן, כדאי לפתור את הדברים בצורה שהיא גם איכותית וגם פשוטה ככל הניתן. כיצד? באמצעות שירותי אבטחה בענן – דבר שמספק פתרון יסודי וטוב וגם מוריד מכם חלק ניכר מעול הטיפול בכך.

מאמרים נוספים

לחיות טבעוני

נגישות